YEREL SEÇİMLERE DOĞRU SF ÇAĞRISI



Sadece iyi adaylar değil, iyi yönetimleri de istiyoruz.


Tüm kentlerinin, ama özellikle Istanbul'un geçirmekte olduğu mevcut dönüşümün, halen kentlerin gelişiminin tek yolu olarak dayatıldığını akıldan çıkarmamalıyız. Gelecek nesillerin hakkını kumar masasına yatırmanın adı kalkınma olamaz. Kentlerin gelişiminin yeni yollarını açmak bir zorunluluktur ve görevimizdir. Bu yapılamadıkça, iyi adaylar bulmak, siyasi karakter israfı olacaktır.


Bu yeni yolları henüz bilmiyor olabiliriz, ama nasıl ve nerede aramanın boş olduğunu biliyoruz. Bizi buraya getiren sadece mevcut yönetim anlayışının kullandığı dil, yol ve yordam değil, aynı zamanda bizlerin köhnemiş korkularıdır. Aynı korkularla örülü diller ve bu dillerin çatışmaları ile, başka bir yola varmayı bekleyemeyiz. Gezi'den sonra, aynı yollardan aynı evlere dönebiliriz sanıyorsak, evden hiç çıkmamışız demektir.


Hiç birşey sadece tesadüf değildir; sokaktaki karşılaşmalara güveniyoruz. Değil mi ki hepimiz aynı evlere dönemeyenleriz; köhnemiş korkuların hatıraları soldukça, yeni ittifaklar ve yeni yolların belirişini göreceğiz.


O zaman bu yolların ucunda tüm sokakları, evleri, meydanları, suları ve tepeleri ile yeni bir kent gözümüzün önünde şekillenecek.


Seyyar Forum, başta siyasetçiler olmak üzere herkesi, bu kenti, oraya giden yolu ve bu yolu kuracak ittifakları aramaya çağırıyor.