ÖZGÜRLÜK DÜŞLERİMİZDEN ÖTE BİR YERDİR

Güzel günler görüyoruz...

Ufukta gördüğümüz toz duman, aslında netameli bir ilüzyon bulutunun, yarattığı tüm korku ve tutkularla birlikte, dağılışından ibarettir.  Bu bulutu dağıtan, yeni ilüzyon rüzgarları değil, birey ve toplulukların küçük ama sayısız uyanışlarıdır.
Bu kendilerine ve diğerlerine uyanışlar, elbet sancısız, birden ve tek seferde olmayacaktır.  Ama yaşamın tek imkanı olarak sunulan korku kuleleri  ve onları inşa eden dil bir kez yıkılmaya başlamıştır. Beliren yeni ve sayısız yerler, yollar ve diller, geldiğimiz noktadan geri dönüşün mümkün ve anlamlı olmadığını söylemektedir hepimize.

Değişmekten, değiştirmekten ve ortak bir yaşamı beraberce düşünmekten korkmuyoruz.  Önümüzde;  seslerimiz, bedenlerimiz, evlerimiz, sokaklarımız, toprak, su ve kentlerimizle yeniden karşılaşacağımız ve tümünü güvenle, ödünsüz ve ertelemeden savunacağımız bir dönem var.

Seyyar Forum, Gezi Parkı için sokağa çıkıp, yolları sokakta kesişenlerin, bir türlü dönemedikleri evlerinin de artık aynı evler olmadığını gördüklerinde; bu yeni dönemin dilleri, yerleri ve yolları üzerine birarada çalışmaya başladıkları bir kollektiftir.

"Ya yeni bir yol bulacağiz, ya yeni bir yol kuracağız" Hannibal